NYHED: En Forårsdag i Thy er blevet blå

Med en ny kategorisering af danske motionscykelløb ønsker DGI, DCU og en række løbsarrangører at udbrede den gode cykelkultur. Som en række af de største danske motionscykelløb rangeres En Forårsdag i Thy i kategori BLÅ.Det kendte setuppet omkring start og målområde vil være uforandret. Arrangørerne vil stadig være på stikkerne for at give alle en fantastisk dag. Der vil stadig være flagposter og Politihjemmeværn de kritiske steder som i lyskryds. Der vil stadig være racemarshalls, og fejeblad.  

BLÅ betyder: et motionscykelløb, hvor der ikke konkurreres ud over kampen mod en selv. Den enkeltes sikkerhed er i fokus, og der er ingen trafikkontrol.

Løbet er skiltet for bilister og ryttere, og der vi være flagposter der viser vej. Men de regulerer IKKE trafikken. Rytterne skal derfor passe på sig selv – først og fremmest. Kategoriseringen er indført af DCU og DGI for at udbrede den gode cykelkultur, og for at alle skal komme hjem med en god oplevelse. De senere år har der desværre været flere tilfælde, hvor nogle deltagere med uforsvarlig kørsel tilsidesætter egen og andres sikkerhed – det ønsker DCU, DGI og de største danske motionscykelløb at undgå. Kategoriseringen fortæller motionsrytterne, hvad de kan forvente af det løb, de deltager i, og sender et fælles budskab om ”dit valg – din sikkerhed” på tværs af idrætsorganisationer og løbsarrangører.